Thursday, 30 October 2008

Saya kasi urut free boss

"Eh kenapa kamu surung? Saya cakap trim siring jua saja!"

If you have me on your MSN, then you would probably have noticed that as my personal message on MSN. To be honest, most of the time, I get my blogging inspirations from making a statement arah MSN. Sekali when it gets too long, I'd say to myself: baik tah ku simpan dalam blog. MSN's personal message punya space is very limited. Alum abis cerita ku, inda tia lagi ada space.

Anyway, it's been almost dua bulan aku gundul (by gundul, I mean number 2/3 and not skin-head gundul). I'm the kind of person who gets bored really easily, so I deciced to let my hair grow. But aku suka wah ke kedai gunting. Aku selalu cari alasan kan begunting. Kalau tah boleh tiap-tiap hari ku begunting. So anyway, tadi walaupun aku inda mau bergunting, aku datang jua ke kedai gunting. I initially just wanted my sides to be trimmed sedikit.

Ia keluarkan the electric shaver, sekali I thought ia kan pakai atu untuk trim. Sekali inda. Ia surung rambutku nombor 2. I was like, "Eh kenapa kamu surung? Saya cakap trim siring jua saja!"

"Sorry boss. Boss cakap kasi pendek jua. Mungkin saya salah dengar, boss. Sorry boss! Saya kasi urut free?"

Jadinya tumbuh kali rambut ku tarus kalau ia bagi aku urut free? Mun cematu abis ku suruh orang yang gundul-not-by-choice melawat kadai nya. Sekali urut, tumbuh rambut. Bisai! Hair loss problems finally solved. Right here in Brunei!

Inda pulang ku mental arahnya. I ended up saying "inda apa lah kawan". Kesian jua ku kan ia. Macam kan menangis ada jua usulnya; tapi eksen ku. Kesian jua tu banar. Humans make mistakes wah ah kawan ah. He probably had a rough day. Bininya batah sudah inda call ia kah, kawannya inda kawan ia kah, sandwich nya kana makan kah, apa kah apa kah.

About the free massage, he did end up giving me a ten-minute head massage. Tapi lain rasa ku inda membayar walaupun HE SPOILED MY DREAM OF LETTING MY HAIR GROW. Aku bayar extra sedikit pasal ia sincerely baik. I paid sepuluh ringgit of which $4 gunting, $2 cukur, $2 urut and $2 apology. Mun ia inda apologise and kurang ajar sama aku wah. Ku cukur kepalanya balik sampai ia menangis. Eksen ku. I'm not that mean. Hahaha.

Malar jua aku eksen ani eh. I read in the news that the world's fattest man has gotten married. News like these give me so much hope! =P

4 comments:

R. A. said...

"sandwich nya kana makan kah, apa kah apa kah."

Jirin, orang dorang mana makan sandwich. Martabak kali ah...

Jirin said...

hahaha awu ruz, shudve put down murtabak instead hahahaha..

nadiah8 said...

Jirin! you're working sudah Congrats! This blog entry is good!! calieeeee. eksen ku.
but banar.
-a fan

Jirin said...

hi nadiah.. haha yeah m working sudah.. thankssss!! hahaha is it. thanks. =))