Wednesday, 12 September 2007

Amas kali ahh

You know sebenarnya inda bedusa bah kan kurik idung ani. Inda ku melarang. Tapi kan ada etika-etika nya bah kurik idung ani. First of all, do not do it in public even when you think that no one's looking. Secondly, once you kurik idung, jangan tah di liat-liat lagi tayi idung atu. Trust me, nada kan dibangga-banggakan tu lai. Napa? Basar? Mun basar, basar lah. Inda membari kaya. Thirdly, jangan tah di lastik-lastik tayi idung atu!

You may want to ask me why on earth am I talking about this. I was at the hospital the other day at the pharmacy section, waiting for my number to be called out. There, I experienced watching a man kurik idung passionately berabis! Birahi usulnya. He must've thought that no one was looking. Not only that, I think he was analysing his specimen lagi tu. Sekali kan, di lastiknya lagi tu. It went into my direction but inda pulang kana aku.

There is nothing wrong with mengurik idung, in fact, ku alu-alu kan everyone untuk kurik idung. It's only humane. Just don't do it in public.

Some restaurants have that "Jangan berludah" sign on its walls right? Siapa jua kan beludah di lantai restoran, I thought. I actually thought that no one could ever possibly deposit spit on the floor of a restaurant; until one day I actually saw someone did it. Paham ku musim damam kali ah inda jua payah beludah dapan orang.

Mihir.

I just read whatever I typed above. I DO sound pissed. In fact, I was reading my earlier posts, I ALWAYS sound pissed, and mental! Haha I guess I do have to agree with Kaka Izzah now. She was saying how I always sound so pissed.

Let me tell you one thing. That's me. Hahaha, and I exaggerate. Hehe.

Se-mental-mental ku pun, inda pulang ku mental ke jiwa. Luan jua tu?

Later!

**edit**

Selamat Berpuasa to all Muslimins and Muslimats! Oh, and one last thing. Pablo, aku BATADARUS dulu ah? Haha inside joke.

Ok people, be good during this holy month. Jangan lupa niat and jangan kurik idung. Karang batal puasa inda paidah-paidah.

You know kalau orang Islam kedapatan makan siang-siang di kadai makan masa bulan puasa ani, durang kena tangkap kan? Maybe orang yang kurik idung pun mesti kana tangkap jua? Hehehe.

6 comments:

beksta87 said...

hahhahahahah u remind me of my bestfriend. ya paling ya banci urang kurik idung tu ah. hahha. Dulu pernah kami meliat this chinese guy, ya menungu2 keritanya kana isi minyak, bisai mengurik2, dalam lagi tu, asyik ani bah! yuckkk! haha eh barutah jua last two days me and my friend witnessed kawan kami mengurik idung dalam lecture. ya rabbi. ya pikir nada urang meliat. Lama lagi tu. aduiiiii . mcm takut jua tu urang kan migang tangannya .. haha .. yatah my bestfriend was gonna ask her "banyakk tahh ulehmu tadiiii?" hahah palui tu ah ..

eseh usulku bercerita mcm kenal saja sama ko ah :p

Afiif said...

HAHHAH!! I experienced the same thing last SUnday. It was at a wedding d hotel lagi tu. I was unfortunate enough to have a kid seated across me, not that I am prejudiced. tapi ganya kanak2 ani... time2 abis doa kan makan atu... mengurik tia lombong amas atau bat cave nya atu... dengan penuh perasaan. sakit hati ku. imagine tah ia turut2an mengaut nasi.. eeee.... inda ku ikut makan. krg snow beguguran... eyyyy!! I guess i should understand psl ia kanak2.. tapi ada jua indungnya di sana atu.. tagur2 dihhhhh

Affy said...

HHAHAHAHAHA!!! Should've gotten a video and post it on youtube. Let's humiliate this person.

Or maybe, go to him and say 'Nyaman jua kurik idong atu.' Haha. The look on his face would be priceless.

Jirin said...

Beksta,
hahaha awu aku pun rasa macam kenal saja after reading ur comment hehehhehe!!

afiif,
hahahaha awu andangnya indung-indung karang ani.. suka durang meliat anak durung kurik idung. antah inda ku tau kenapa!

affy,
hahaha wish i had the idea to record the dude at that time i saw him hahhaha.. wud be priceless bnr hahaha the video hits pun kalah kedayan askar atu tu huhuh

Juan Pablo said...

Salam ramadhan to you too.. hehee. Have a good flight. Awu.. jangan lupa betadarus atu.. walaupun jauh d rantau abang?? apakan?? yg satu lagi post mu ah.. tersindir aku eh. sal I wanted to meet u but u never got the guts to come to my invite..hahahaa. Guilty berabis tah kau tu.. hehee. Ani.. macam mana kan ku ke Kent lai.. kan menyembalih kangaroo lagi untuk membuat serunding untuk hari raya.. mental!!!
Eh! baibun ah. Pablo minta maaf.. nanti tah kalau kitani finally meet, kitani makan basar to celebrate!!

I thought U graduate udah lai! Ani menyambung lagi buat degree kah??
Bah! jangan lupa video untuk hari raya. awu kami kesunyian down under?? hahaa
take care

Jirin said...

Pablo, First of all, have a great Ramadhan to you too. And yes, insyaAllah, akan ku cuba betedarus often. Heehe.

awu, I'm really sorry I couldn;t make it to your gathering hari atu. BETADARUS ku kali ah~~ hehe

bah mari tah ke kent. serunding kangaroo? hahaha awehhh mmbari tais liur jua tu ah bnr.

and no, alum abis ku belajar. baru HND 2nd year. next year barutah sambung degree insyaAllah.

bah awu nanti, next summer ah, makan besaaaaaaaaaar hehehehe