Thursday, 6 September 2007

LEI MOU GOU COH AH!

For the gazillionth time this year, I have got itchy eyes again but no, that's not what this entry is about. I feel like Kassim Selamat at the moment, rasakan ku kurik-kurik biji mata ku ani. Sudah inda gatal esuk ku pasang semula. Macam sanang kan?

I am so bloody knackered right now, I can just kill for a body massage (again). Mengapa aku mengalih? Pasal tadi aku mendangani nini ku bekabun. Well not exactly bekabun; melalih batu-bata sebenarnya, tapi dari jauh usulnya macam bekabun. Haha. Mana inda mengalih! The other day lagi aku kana suruh mengupas kembayau, adi-beradi mengupas kembayau. Sampai silahau jua segala jari. Banar. Haha luan kan? Luan!!

Speaking of massages...

I often ask my kid cousins to massage me. They're like 10-11 years old. I wouldn't call it mengulun, but yes, something like that. Hahaha everyone has got to have their guilty pleasures don't they, right? When I ask my kid cousins to urut me, I don't mean hours of full body massage, because that would have been a little cruel; I mean to say a few minutes of scalp massages. Aku suka rambut ku kena tarik kuat-kuat. It's nyaman sekali dalam dunia, the feeling - kalah roti paun Jing Chew! Haha banar. There's losing hair on one hand, and pleasure on the other. So there's always a question of 'luruh rambut kah?' or 'nyaman kah?'. Oh, screw it. Luruh pun, luruh lah. Inda lagi batah gundul ku ni. Tepaksa ku betanya arah Donald Trump doktor mana betanam rambut dikepalanya atu.

Sapa mau urut kepala ku? Pasal aku paning sebenarnya masa ani. Antah kenapa kah ia, inda ku tau. Sudahtah mataku gatal. Panadol jua ni jawapannya. Panadol, Panadol, Panadol. Esuk kalau kamu liat dalam Borneo Bulletin ada orang overdose Panadol. Haha tau tah kamu tu siapa. Nauzubillah! Cabul bah cabul!

Speaking of massages, woah lagi. Malar jua ni eh speaking of speaking of nya ani eh. Hahaha. But anyway, speaking of which, the other day, I went for a body massage arah The Healing Touch in Menglait. No, I am not going to diss the place. Suka ku sebenarnya tampat atu. Nyaman kana urut. Lunggar segala urat oleh durang. But too bad that none of the masseurs could speak Malay nor English, they are straight from the China Provinces kana import, nada lagi training bahasa tu. Yang paling-paling pandai pun yang tau nya ganya 'kancang' or 'sakit?'. Ku balas apa yang kancang, cakap bahasanya tia. Awu paham ku tu. Esuk lusa ku belajar cakap Mandarin. Lei mou gou coh ah!

Apakan review ku ah. Inda betantu. Haha but pokoknya I liked the place. Lighting nya ok. Ambiance pun ok. Durang play lagu oriental so aku pun layan saja. Soothing jua lah. Nyaman jua telinga mendangar.

Stupid review of mine, it's sounding more and more like a review of a brothel. Mana ada brothel di Brunei! Sempadan Limbang barangkali. Haha tau lagi tu aku ah. Eksen ku bah.

By the way, buduh jua ah Kassim Selamat atu ah, mun aku stress pun inda jua ku kan mencucuk mata pakai garpu. Banyak lagi barang bisai kan ku cucuk. Sikoi kah kepayas kah. Haha kerja bodoh. Peringatan tu ah, mun stress, stress jua ah. Luan tu si Kassim ah, drama queen. What is up on my ass kan aku cakap inda tantu-menantu ani? Haha.

Kalau aku paning I tend to talk crap. Haha buat alasan lagi. Pasal paning tia disalahkannya.

Later.

2 comments:

Nonnie King said...

"Lei Mou Gau Cho Ah" is Cantonese, not Mandarin.

Mandarin will be,
"Ni you mei you gou cuo?"

=p

Jirin said...

ohh yeah hehe thanks..

i just remembered I got lei Mou gau cho ah from a cantonese tv series. hahhaa forgot its mandarin hehehe

thanks anyway!