Sunday, 21 January 2007

Milo soaked brown bread

Tesco jual white bread for 54p sebantal; brown bread for 28p sebantal. Kalau aku ada sepaun labih, ganya dua bantal ku belurih. Kalau ku bali brown bread, 4 bantal ku belurih. Inda pulang nyaman brown bread ani but look at the brighter side lah Jirin. It's healthier and it certainly is menguruskan. Hahaha. Toasted brown bread tastes pretty much like toasted white bread anyways.

Since brown bread ganya ada; brown bread is my breakfast, brown bread is my lunch, brown bread is my dinner and brown bread is my snack. Hahaha. I miss fattening food. I miss food fullstop. Pecaya kamu aku jadikan brown bread kerupuk? Hahaha. Not kerupuk literally. You know sometimes you crave for something crispy or karup-karup. Kan nada kerupuk dalam lemari dapur atu, brown bread atu jua yang ada ampai-ampai atas esbok atu; so toast saja brown bread atu. Sampai karup-karup jua ruti paun atu. Jangan jua sampai itam lagam. Mun cematu baik menggilat karak di tambak atu kan?

Speaking of which, di Brunei kan, kalau kamu order Milo ping, kalau kamu analyse banar-banar, sebenarnya the amount of Milo does not even reach half the glass. It's the ice yang mebuatkan the glass looks full. Andangnya, restaurant Brunei ani karit-karit. Inda pulang semua but most. Inda ja? Luan jua sudah tu ah kicap pun ditambahnya air supaya banyak konon. Tapi cuba pikir, inda buduh kan tu? Durang tambah air, therefore diluting the kicap, lagi dilute, lagi tawar, lagi banyak orang pakai. Membazir air saja kan? Hahaha. So the next time you go to a restaurant karit, order milo panas. But jangan lupa order ais free five minutes after they serve you the milo panas. Mesti pandai-pandai beidup bah. Hehehe. If they charge you for the ice, tampar ia sekali. Mun ia melawan, terajang ia lagi.

Cubatah ikut Ahan Thai (Hahaha I misspelled Thai as Tahi at first), inda alang-alang kalau serve minuman. Baru ia basar cawannya. Boleh bawa sekampung wah tu minum segalas atu. Hahaha luan jua tu ah? But then biasalah aku, semua kan ku exaggerate. I will definitely go to this restaurant nanti when I balik Brunei.

Hahaha what the hell?! Milo pun jadi subject matter. Bukannya apa, Milo di rumahku abis, and I certainly miss Milo Ping Brunei. Kalau ada hot chocolate pun, inda sama macam Milo ping di Brunei. Sini luan sajuk, inda lagi tekarih kan membuat ais. Bagiku, Milo is the best. No hot chocolate can beat Milo. Hahaha so I say.

All that crap and random stuff I've said aside, my point is that, I took things for granted masa di Brunei. No lah; not about the milo nor the bread. Hahaha but about things in general. Only here I've learnt that aku bersyukur cemana hidupku di Brunei. Every student studying overseas would agree with me. Hahahaha no, not the bread or the Milo, but yea, about things in general.

I typed this post in notepad earlier and thought maybe I shouldn't put this useless post up. But what the hell. My previous posts has always been about crap anyways.

No comments: